Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Even weinig te melden

Even weinig te meldenHet Fosdishuis is leeg, de meisjes zijn klaar met de opleiding en we zijn druk bezig met de volgende lichting. 5 van de 7 meisjes hebben een goede baan gevonden, via het netwerk van de prinses.
Ayuk, mijn favoriete, heeft een erg leuke baan als modiste. Haar baas heeft haar een eigen kamer gegeven, tegels op de vloer die ze zelf mocht uitzoeken en helemaal opgeschilderd. Ze stuurde een sms hoe fijn ze het heeft, alleen was er een probleem. Het water wordt er nog met een emmer en een touw uit de put gehesen en dat kan ze met haar handicap net niet aan. Ik heb haar gezegd dat Fosdis Nederland een waterpomp voor haar gaat regelen, daar zijn we voor. We willen dat ze zelfstandig kunnen functioneren, dan hoort de nazorg er ook bij.

De andere 2 meisjes hebben we kunnen onderbrengen bij een doveninstituut die hen verder gaat begeleiden. Er komt een nieuwe aanpak, beter op de praktijk gericht. Ik ben er als de ayam2 bij dat het ook gebeurd zoals bedoeld.

Dat was het even, ga nu even prive. Iedere morgen komt er een man met een kudde kambing, geiten, voorbij mijn huis. Al de planten uit mijn voortuin zijn inmiddels genuttigd. Ze lijken niet op geiten en niet op schapen, dus noem ik ze hier maar scheiten, leuker dag gapen toch. Overigens de sate kambing met een pittige sojasaus is een delicatesse, moeten jullie ook eens proberen, is smakelijker en heeft veel minder calorieen dan de pindasaus die jullie naar binnen werken.

Geef even het recept: 1 ui, 3 tenen knoflook, 1 theelepel sambal oelek en bruine suiker, 4 dl kecap manis, ½ theelepel zout, ½ eetlepel azijn, 3 jerukblaadjes of dunne stukjes citroenschil en een scheutje water. Ui en knoflook fijnmaken, even fruiten, de rest erbij en laten inkoken. Proef even en maak het op eigen smaak met nog wat sambal, suiker of azijn. Af laten koelen en zonder citroenschil in een pot of fles doen. Kan je maanden bewaren in de koelkast, erg lekker. Je kunt voor de sate ook lamsvlees gebruiken, niet van die grote hompen snijden graag, wordt het een taaie hap. De foto hierbij is om jullie een beetje jaloers te maken, iedere dag verse manga uit eigen tuin, even schillen en zo van de pit afkluiven, heerlijk.

Groetjes en ik houd jullie op de hoogte.