Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

FOSDIS en haar eerste bewoners.

Eerste bewonersOp 16 maart was het zover, 8 jonge gasten namen hun intrek in het Fosdishuis.
6 meisjes en 2 jongens, in leeftijd variërend van 18 tot 24 jaar. Ik heb beloofd dat ik u de reactie van de eerste bewoners zou vertellen, maar ik laat dit keer 1 bewoner aan het woord, een speciaal geval.
Een paar jaar geleden heb ik met deze jongen, Sameanto, een zeer indringend gesprek gevoerd over zijn leven, zijn familie en zijn toekomstbeeld. Wat hij vertelde was zo dieptriest en de radeloosheid straalde van hem af. Ik heb thuis zitten janken als een anak kecil, maar besloot op dat moment dat ik er iets aan wilde doen en Fosdis was geboren. Ik had hem beloofd dat hij in het Fosdisproject zou komen zo gauw dat van start gaat. We zijn hem echter 1½ jaar kwijt geweest en waren bang dat hij er een eind aan had gemaakt, wat ik nog zou begrijpen, hoe triest ook.

Hij heeft zich al die tijd in leven gehouden met bedelen, eten uit de afvalbakken en slapen onder een kartonnen doos. Maar de gamelan gaat snel en toen hij begreep dat we gingen starten heeft hij zich gelukkig gemeld en zit nu in het project. Ik heb hem aan de telefoon gehad en de blijheid, geluk en dankbaarheid spetterde door de hoorn. Hij beloofde me dat hij zijn uiterste best zou doen mij niet teleur te stellen, maar toen ik hem zei dat hij vooral zichzelf niet teleur moest stellen, barstte hij in snikken uit. Mijn ogen waren ook niet bepaald uitgedroogd moet ik zeggen, mijn lenzen golfden over mijn pupillen, maar dit alles maakt het zo fijn om iets te kunnen betekenen voor deze kinderen. Sameanto zal het zeker redden en als zelfstandig en zelfbewust mens de Indonesische maatschappij in gaan en zo zullen er nog vele zijn als u ons blijft steunen.
Steun de veiling van Fosdis met uw gift of doe er een aankoop.

Groetjes en ik hou jullie op de hoogte.