Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Fosdis en haar meiden

Fosdis en haar meidenNauwelijks terug in Jogja of ik viel al met mijn neus in de nasi. Er wonen nu zeven meisjes in het Fosdishuis en er werd gevraagd of ik even wilde komen opdraven. De ouders van de meiden waren uitgenodigd om te horen en zien wat wij voor hun kinderen doen. En Sukur!, ze waren er bijna allemaal. Mas Muji, die de leiding heeft, deed het werkelijk voortreffelijk en de ouders waren opgetogen.

Overigens, Sameanto, de knul waar ik al over schreef, is op de wachtlijst gezet, want een jongen en een meisje op een kamer, nga nga, tidak boleh! Er wordt goed voor hem gezorgd, hoeft niet meer te bedelen en kan, als er plaats is, instromen. Fosdis krijgt ook hier steeds meer bekendheid gelukkig.
Een taleninstituut komt 2 keer per week gratis Engelse les geven en ook de grootste universiteit van Java, Universitas Gadjah Mada, stuurt mensen om te kijken hoe ze kunnen helpen. Er komen docenten die de meiden gratis kook- en naailes geven, geweldig! Cikal, een gehandicaptenorganisatie heeft een rolstoel en een paar krukken geschonken.

Fosdis en haar meiden 2De prinses van Jogja en beschermvrouwe van Fosdis Indonesia, is zeer betrokken bij het werk van Fosdis, komt regelmatig kijken en heeft nu officieel toegezegd dat de Sultan grond ter beschikking zal stellen om het Fosdiscomplex te kunnen bouwen. Wij hadden gehoopt met de opbrengst van de veiling dit te kunnen bekostigen maar helaas komen we nog € 24.000 tekort om 20 jongeren direct te kunnen helpen. En als iedere inwoner van Woerden nu eens € 1,00 zou schenken, dan kunnen we zelfs het hele complex voor 40 jongeren realiseren. Ga alsjeblieft nu niet praten over hoe vreselijk erg de economische crisis in Belanda wel is, voor deze jonge mensen is het ALTIJD crisis. En wij kunnen ze samen helpen. Gun deze kinderen ook een gelukkige toekomst en stort een bijdrage op giro 4 83 73 93 ten name van Stichting Fosdis te Woerden of breng het desnoods in een envelopje bij Egbert, die aardige redacteur van deze krant in de Jan de Bakkerstraat, dan komt het zeker ook goed.

Groetjes en ik hou jullie op de hoogte.