Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

FOSDIS en haar problemen!

Fosdis en haar problemenIk wil niet alleen maar schrijven hoe mooi het allemaal is en hoe goed het gaat met Fosdis. Ik wil jullie ook kond doen als het niet allemaal kretekgeur en schone schijn is. Hoewel het in het Fosdishuis prima gaat, de meiden doen het prima en zijn behoorlijk opgefleurd. Veel meer zelfvertrouwen en zelfrespect en dat stralen ze dan ook uit, geweldig om te zien en fijn om te kunnen helpen. Maar in de weken dat ik hier nu ben, kwam ik er achter dat de secretaris en penningmeester van Fosdis Indonesia niet goed functioneren en wel een  maandelijkse vergoeding opstrijken.
De voorzitter, Ibu Maria, doet het geweldig en zou eigenlijk meer vergoeding moeten krijgen dan we kunnen betalen. Ik heb hen er, als projectcoordinator, op aangesproken dat ik echt geen verspilling van sponsorgelden kan accepteren en er is nu een duidelijke afspraak dat er voor ieder van ons, voor mij dus ook, een duidelijke taakomschrijving komt, waar we ons ook aan hebben te houden.
Ik hik  af en toe wel tegen het cultuurverschil aan, je kunt ze niet zomaar een schop onder hun pantat geven, maar het went. En zij beginnen aan mijn directe manier van communiceren te wennen, zeggen ze althans.

Verder zal er ook richting jongeren anders gereageerd moeten worden. Een van de meiden, Ayu, mijn favoriete, had kritiek geuit op het programma dat zij moet volgen. Werd niet geaccepteerd, was brutaal en ondankbaar. Ik was daar behoorlijk marah, nijdig, over en heb ze duidelijk gemaakt dat we moeten luisteren naar kritiek en daar ons voordeel mee doen. Blijkt trouwens ook dat de assertiviteits training die ze krijgen goed werkt. Was een nieuwe benadering voor ze waar ze wel even aan moesten wennen. Fosdis en haar problemen 2

Even iets leuks: Een van de meiden heeft het huis nu al kunnen verlaten, heeft via het netwerk van de prinses een leuke baan aangeboden gekregen en was dolgelukkig. Fosdis begint vruchten af te werpen!

Er wordt nu niet gegeten en gedronken  tijdens de vergaderingen, berpuasa, Ramadan. Ik doe dan ook  maar mee, vind ik wel zo beleefd. Maar verder: Ik rama-dan wel en dan niet.

Dit is het voor deze keer mensen, iets serieuzer, dat mag ook wel een keer.

Groetjes en ik houd jullie op de hoogte.