Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Fosdis is onder dak

Fosdis onder dakAllereerst wil ik jullie een goed, gezond en gelukkig 2009 toewensen. Aan de temperatuur ben ik nu al aardig gewend en het rustige tempo hier bevalt me ook uitstekend. Pelan-pelan, alles gaat zo lekker natuurlijk, maar we gaan
wel door.
In mijn vorige verslag heb ik jullie verteld dat er een paar belangrijke besluiten zijn genomen door Fosdis Indonesia. Voor diegene die het niet heeft gelezen, het staat op www.fosdis.com.
Besluit nummer 3 was dat er voor 1 februari een geschikt huis moest worden gevonden, en dat hebben we. Een geweldig huis met fantastische mogelijkheden. Het huis heeft 3 slaapkamers, 2 voor 2 kinderen en een voor 4 kinderen en 2 flinke badkamers. Een grote ruimte, waar we een les/werk/recreatieruimte en eetkamer van kunnen maken en een flinke dapur(keuken), die uitstekend geschikt is om de kinderen zelf te leren koken. Dan is er nog een grote ruimte die gebruikt gaat worden als kantoor, ontvangst-, vergader- en behandelruimte voor fysiotherapie.
Er komt uiteraard ook een grote tafel in te staan, want we vergaderen hier niet zonder te eten natuurlijk. Rondom het huis is een flinke tuin waarin nog een klein huisje staat voor de asrama, het hoofd van de huishouding. Samen met het bestuur hier hebben we het huis bekeken. Ibu Maria, de voorzitter, is er letterlijk doorheen gerold in haar kursiroda(rolstoel) en zat te glimmen van enthousiasme.


20 cent

Wat ik trouwens ook geweldig vond, is dat zij direct zei dat de aanwezige ac en de warmwatervoorziening er uit moet, die hebben de kinderen straks ook niet als ze op zichzelf gaan wonen.
We hebben eerst even wat eten laten halen in een warung in de buurt, want je wordt hongerig van al die indrukken en zonder eten kun je geen juiste beslissingen nemen. Heerlijk mensen, een bananenblad met rijst, kip en groente, lekker met je vingers eten, voor maar 20 cent per persoon.
Na het nuttigen van dit eenvoudige maal, het is tenslotte geen officiële vergadering, hebben we besloten om het huis voor 4 ½ jaar te huren voor 15 miljoen rupiah per jaar, dat is omgerekend ongeveer 1000 euro. Oh ja, was
het bijna vergeten, er is ook nog een grote, dubbele garage bij, die indien nodig, omgebouwd kan worden tot nog 2 slaapkamers voor 2 kinderen.


Beschermvrouwe

Het enige probleem wat zich nu nog zou kunnen voordoen, is dat de Pak RT, het hoofd van de kampong hier, geen toestemming zou geven voor de nieuwe bestemming van het huis en die hebben we absoluut nodig. Ik ben er niet zo heel bang voor, want we hebben een geweldig meelevende beschermvrouwe hier, de oudste dochter van de Sultan.
Aan het eind van dit 2e verslag heb ik toch nog een dringende vraag. Ik heb er nog veel meer maar zal het niet nog langer maken, vindt de redactie vast niet leuk. Fosdis Nederland
is van plan om op 20 en 21 april een grote kunst-, antiek- en curiosa veiling te houden voor dit project en daar zoeken we een geschikte ruimte voor. Bijvoorbeeld een leegstaande hal, studio of kantoorgebouw, dat wij 2 weken mogen gebruiken, zou geweldig zijn. Als u iets geschikts weet, geef het aub door aan het bestuur, de redactie van het Woerdens Nieuwblad of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit is het weer voor deze keer, ik voel me een gelukkig mens en ik hou jullie op de hoogte.

Groetjes,
Ton van der Weij
Yogyakarta, Indonesie.