Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Dengan bangga ku persembahkan

Dengan bangga ku etc 1Lieve mensen, ik ben zo trots als een aap met zeven staarten. Vraag me niet wat voor een stomme uitdrukking dit is, veel apen hebben namelijk helemaal geen staart maar een pantat merah. En zeven rode bipsen op een rij is toch niet een aanblik om echt trots op te zijn.
Kijken jullie eens heel goed naar de foto's bij deze column, dan begrijpen jullie zeker mijn enthousiasme. De drie engeltjes en de drie musketiers. De gitaren en de sarong-kebaya zijn geheel zelf gemaakt door mijn "kinderen", onze kinderen dus, want jullie maken dit allemaal mogelijk. Heb vorige keer al verteld dat alle acht van deze tweede lichting een baan hebben, maar blijk nu gejokt te hebben. Nederige excuses.
Twee van hen, Yuli en Arti, hebben namelijk een studieplaats aangeboden gekregen op de UGM, Universitas Gaja Mada, de grootste en beste universiteit op Java. Gratis, in het Indonesisch "gratis", wordt geheel betaald door de universiteit en de studentenvereniging.  Eind april gaan ze allemaal het huis verlaten, gemotiveerd, zelfbewust en assertief de maatschappij in.
We hebben inmiddels 18 nieuwe aanvragen voor hulp maar kunnen helaas maar acht kinderen per keer helpen. Het zegt echter wel dat Fosdis in korte tijd een belangrijke schakel is geworden tussen revalidatie en maatschappij. Daar ben ik best trots op, ik wist ook niet helemaal zeker waar ik aan begon toen ik startte met Fosdis en ben soms nog steeds mijn kluts kwijt.

Dengan bangga etc 2Het is toch wel een heel andere cultuur dan waar ik uit voortgesproten ben, maar ik voel me helemaal senang hier. Beetje verdrietig ben ik eigenlijk toch ook wel. Heb jullie gevraagd een bedragje te storten voor de renovatie van het Fosdishuis, maar helaas hebben we nog niet genoeg binnen gekregen om het huis op te knappen. Jullie hebben blijkbaar toch gedacht, "doet mijn overgrootje wel", maar die gulle lieverd hemelt al een tijdje. Jammer, kan dus nog niet aan de gang met de "kuas".
Help alsjeblieft en stort iets op ING 4 83 73 93 t.n.v. Stichting Fosdis te Woerden. Hoeft geen gigantisch bedrag te zijn, als jullie allemaal iets storten kan ik beginnen.
Oh ja, de woorden in de koptekst, waarvan mijn huig volledig in de knoop is geraakt, betekenen "met trots presenteer ik".

Groetjes en ik houd jullie op de hoogte.