Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Een heel erg gezond 2010

Een heel gezond 2010Namens de jongeren in het Fosdishuis, de beide besturen en ook namens Betsy, wens ik jullie een goed, gelukkig en vooral heel gezond 2010.

Een drietal van "onze" jongeren hebben het huis tijdelijk verlaten. Zij krijgen een interne job-training in een bedrijf dat gitaren, violen en cello's bouwt. Begin april komen ze weer terug voor het psycho-sociale gedeelte van hun opleiding bij Fosdis en als het allemaal goed gaat krijgen ze daarna een vaste baan, en kunnen ze voor henzelf zorgen. Geweldig.
Een jongen, Joko van 24, kon niet mee omdat zijn gezondheid dat niet toelaat. Hij kwam bij ons vlak na zijn operatie. Van achteren aangereden. Zat in zijn 2de jaar op de militaire academie, maar dat kan hij nu wel vergeten.
Zijn ouders hebben eerst krom gelegen om zijn opleiding te betalen, nu hebben ze werkelijk alles moeten verkopen om de operatie van Joko te betalen. Eerst het stuk grond dat ze hadden, vervolgens de tv en alles wat ze van enige waarde bezaten. Ze hebben nu ook hun huis moeten verkopen en wonen in een klein huurhuisje waar Joko niet kon worden opgevangen.
Fosdis heeft hem met liefde onderdak en verzorging geboden, maar kan de vervolg-operaties niet betalen. Ik zal mijn best doen om hier een of meerdere sponsors voor te vinden, dat verdient hij.
Nog al een verschil, van militair naar een opleiding voor kleermaker, maar hij wil en doet zijn uiterste best om weer "op de been" te komen. Hij wil zijn ouders kunnen terugbetalen en heeft er alles voor over. Wij zullen hem helpen zijn doel te bereiken.
Het is een sponsorloterij met veel grotere en waardevollere prijzen dan geld. Ik voel me erg gelukkig dat ik dit mag doen en dat jullie me steunen, blijven doen graag, dan kunnen we doorgaan. We hebben nog voor 1½ jaar geld, dus help alsjeblieft lieve mensen. Rekening ING 4837393 t.n.v. Fosdis Woerden.

Ik leer ook steeds meer over het verkeer hier, zit dagelijks op de motor. Begrijp nu waarom ze geen richting aangeven. Ze wapperen met hun handjes, links of rechts. Als je de richtingaanwijzer aanzet vergeet je hem namelijk uit te zetten en dat is zoooooo verwarrend, dus maar niet. Ik heb ook geleerd dat je moet zingen als je motor rijdt, let je veel beter op, dat is hier uiterst belangrijk.

Groetjes en ik houd jullie op de hoogte.