Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Een heel suksesvol eerste jaar

Een heel suksesvol eerste jaarHet is al weer een jaar geleden dat de eerste 7 meisjes het Fosdishuis binnenkwamen. Het gaat ontzettend snel, we zijn al bijna aan het eind van de 2de "kweek". Ik heb jullie alreeds kond gedaan van het feit dat 5 van de 7 meisjes uit de eerste lichting een vaste baan heeft en op zichzelf staan of zitten natuurlijk. Ik ben er gigantisch trots op dat van de tweede lichting alle 8 jongeren een betaalde baan krijgen. Dankzij jullie steun, lieve mensen, terimah kasih namens "mijn of onze" kinderen. Wij samen, jullie daar en wij hier, hebben toch in 1 jaar tijd 13 gehandicapte jongeren een kans gegeven op een normaal en zelfstandig bestaan, een gigantische hoofdprijs! Mooier en bevredigender dan een "gouden" koffer of wat voor prijs dan ook, die je overigens toch nooit wint.

Ben vanmorgen weer even op de motor naar het Fosdishuis gereden, 42 km heen en terug en heb een blikken pantat nu.
Ben er nu ook achter waarom hier iedereen zijn motorspiegels heeft weggedraaid, je hebt al genoeg om op te letten en wil ook nog niet eens weten wat er achter je gebeurd. Kijk ook al niet meer, gaat prima.

Een heel suksesvol eerste jaar 1Het huis is even leeg maar deze week komen alle jongeren weer terug van hun jobtraining. Krijgen nog een maand intensieve trainingen en kunnen dan eind april zelfstandig de maatschappij in, helemaal geweldig. Ben wel erg geschrokken hoe het huis er na een jaar uit ziet. Absoluut NIET dus. Het is echt nodig het een beetje op te knappen voor dat de volgende lichting komt. De verf ziet er niet uit en het plastic op de grond van de werkruimte is grondig verteerd, daar moeten tegels komen. Heb uitgerekend dat een renovatie zo'n kleine 12 miljoen rupiah gaat kosten, ongeveer 1000 euro. Dat wil ik liever niet uit het budget voor de jongeren halen. Help me, silahkan orang baik hati, en maak wat uang over naar ING 4 83 73 93 t.n.v. Stichting Fosdis te Woerden.
Denk nu niet "dat doet mijn buurman, mijn tante, mijn kapper of mijn lieve schoonmoeder wel, die denken mogelijk hetzelfde en dan komt er dus niets op de rekening.
Zal zelf ook de "kuas" ter hand nemen om jullie verf op de muren te smeren, dat beloof ik.
Hoop van harte dat jullie mij aan het werk zetten en de renovatie mogelijk maken, het is echt geen overbodige luxe.

Groetjes en ik houd jullie op de hoogte.