Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Eigen schuld, dikke bintit

Eigen schuld dikke bintitIk weet het, ik heb er zelf om gevraagd.
Stond hier in 34 graden met de “kuas” te wapperen om de muren van het Fosdishuis een wat positiever aanzien te geven. Was druk doende de toiletten te repareren en van betere beugels te voorzien. Maar ik dank de gulle gevers uit het diepst van mijn hart dat zij mij dit hebben aangedaan. Deed dit natuurlijk niet alleen. We hebben een aantal vrijwilligers opgegammeland die ook hun best hebben gedaan om het Fosdishuis in twee weken grondig op te knappen.
Moesten eerst bamboo steigers in elkaar worden geflanst. Je hebt hier niet die mooie metalen steigers zoals bij jullie. Er wordt een bos verse bamboostammen gekocht en de steigers worden ter plaatse “op maat” gemaakt, worden toch maar een keer gebruikt.
Heb met uiterste verbazing toegekeken hoe ze dat doen, met raffia, dun ijzerdraad en af en toe een spijker. Voor geen rupiah krijgt iemand mij op zo’n geval. Maar we hebben met z’n allen hard gewerkt, zij veeeeeeeel harder natuurlijk. Officieel MAG ik niet eens werken in Indonesie, heb ik voor moeten tekenen. Lekker idée eigenlijk. Maar echt, ze doen hun uiterste best want in de loop van deze maand komt groep 3 het huis binnen en moet alles toch klaar zijn. Je kent het huis niet meer terug, de saaie beige kleur heeft plaats gemaakt voor een heldere blauwe kleur, bagus. Volgens deskundigen ook prima tegen vliegen en die zijn er hier genoeg.

Eigen schuld dikke bintit 1De tukang, de helpers hier, moeten op de werkplek eten anders gaan ze naar huis en zie je ze mooi de hele dag niet meer terug. Heb me van mijn goede kant laten zien en ben zelf ook een keer de keuken ingedoken. Een heerlijke semor kambing voor ze gemaakt. 500 gram lamsvlees, in stukken, uurtje marineren in het sap van een ½ citroen, vier eetlepels ketjap manis, zout, peper en nootmuskaat. Een kleine ui en 3 teentjes knoflook fijnmaken, zachtjes fruiten met een theelepel laospoeder. Vlees erbij en dichtschroeien. 3 tomaten, in kleine stukjes, en een boullionblokje toevoegen, dan lekker gaar laten sudderen. Kan ook met kip, varkens- of rundvlees. Enak sekali, erg lekker, moeten jullie echt proberen. Hoort met verse groenten en rijst maar jullie mogen ook wel arupullen gebruiken hoor.

Salem en ik hou jullie op de hoogte.