Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Frikkers in mijn achtertuin

Frikkers in mijn achtertuinHet Fosdishuis is weer bewoond, nog niet vol, maar de eerste 4 gehandicapte jongeren hebben er hun intrek genomen. Ze zijn zeer enthousiast en gemotiveerd om voor hun eigen toekomst te werken.

Ik heb al gemeld dat ik bezig was met de herstructurering van het geheel en ik moet jullie melden dat ik de secretaris en de penningmeester een schop onder hun pantat heb gegeven en nu op zoek ben naar 2 nieuwe bestuursleden.
Ik weet nog niet wat de voorzitter doet, maar ik hoop wel dat ze blijft. Ze zijn hier niet gewend dat er toezicht wordt gehouden. Heb ze heel duidelijk gemaakt dat ik, als project co-ordinator, misbruik van sponsorgelden absoluut niet accepteer.

Nu iets leuks. We hebben een gehandicapte man ontmoet met een bedrijf dat gitaren, violen en cello's maakt. Hij wil een aantal jongeren een jobtraining en een baan geven als ze klaar zijn in het Fosdishuis. Geweldig!
Ook hebben we bezoek gekregen van de Indonesische Unie van Protestantse Kerken die willen bekijken hoe ze ons kunnen helpen.

Door rugklachten kan ik nu even moeilijk naar het Fosdishuis, maar ik beloof juliie, volgende keer laat ik een van onze nieuwe gasten aan het woord. Zit vaak aan de pc te werken in mijn achtertuin, lekker buiten, is rond de 30 graden en zie de gekste dingen. Zo heb ik zo'n 30tal ondefinieerbare springdingen in mijn tuin, ze lijken op padden maar ook op kikkers. Alles wat 4 poten heeft en kwaakt noemen ze hier kodog.
Overdag slapen ze op een kluit van zo'n 10 stuks op elkaar. Eind van de middag komen ze uit hun kikkerdagverblijf om in de tuin insecten te zoeken. Zitten soms een kwartier met hun kop tussen de keien te wachten tot ze beet hebben. Zooooo'n stom gezicht, maar ik kan er heel gebiologeerd naar kijken. Ze kunnen enorme sprongen maken maar hebben een hekel aan water. Heb geprobeert een naam voor deze diersoort te verzinnen. Pikkers, pakkers, kadden of kidden vind ik niks. Dus kikker met frog gekruist en er frikker van gemaakt. Klinkt wel lekker. Heb deze beestjes leren waarderen en geef jullie daarom geen recept voor kaki kodog.

Sinterklaas komt weer in Nederland, gun onze jongeren ook een kado'tje en maak een bedragje over op ING 4837393 t.n.v. stichting Fosdis te Woerden.

Bedankt en groetjes. Ik hou jullie op de hoogte.