Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Het belang van samenwerken

SamenwerkenIk heb vorige keer al gemeld dat het goed gaat met groep 3.
Hoewel het wat handicaps betreft tot nu toe de zwaarste groep is, denk ik dat ze het allemaal gaan halen. Ze zijn uiterst gemotiveerd en gaan snel de goede kant op.
Het concept dat we hebben ontwikkeld blijkt erg goed te werken en wordt ook steeds aangepast en verbeterd. Een van de dingen die ze hier moeten leren is samenwerken, iets dat ze niet van thuis of school hebben meegekregen. Hun handicap heeft hen erg geisoleerd van de samenleving.
In het Fosdishuis zijn ze "onder ons" en omdat ze zo veel mogelijk zelf moeten doen gaat het min of meer vanzelf.

Op de foto zien jullie hoe ze gezamenlijk roti, koekjes, maken voor Lebaran, het eind van de Ramadan. Best hard en moeilijk voor hen, ze mogen de hele dag niets eten en drinken en dan toch met dat lekkers bezig zijn. In mijn grote goedheid proef ik wel even voor hen. Nee hoor, gekheid, maar dit samenwerken is ontzettend goed voor hun gevoel van eigenwaarde. Ze maken lol over elkaars "gebrek" en tegelijk ontdekken ze wat ze allemaal wel kunnen.

Het is de gewoonte dat ze Lebaran met hun familie vieren maar twee van hen wonen nogal ver weg en hebben geen geld om naar huis te gaan. De andere zes hebben nu afgesproken, het geld dat zij verdienen met het maken en verkopen van de koekjes, aan hen te geven. Met een beetje hulp van Fosdis erbij kunnen ze toch Idul Fitri vieren in hun kampong.

Het socialiseren van deze jonge gasten, een wezenlijk onderdeel van het trainings-programma, werkt dus ook goed. Mogen we toch best trots op zijn met z'n allen, hebben jullie ook aan meegewerkt. Dank namens de kids.
Heb geen recept deze keer maar jullie mogen best wel even op de website kijken hoor. www.fosdis.com.

Groetjes en ik hou jullie op de hoogte.