Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Het brekebeentje van Fosdis

Ons brekebeentjeHoop dat jullie een fijne vakantie hebben gehad of nog hebben.
Het weer heeft zo ik hoorde, redelijk haar best gedaan. Vond het, even terug in Nederland, erg fijn om te horen dat jullie mijn columns goed lezen en leuk vinden. Geeft mij de spirit om er mee door te gaan.
Over spirit gesproken, Asep, een van de jongens uit groep 2 die inmiddels allemaal een betaalde baan hebben, is soms een beetje overaktief. Nadat de renovatie van het Fosdis huis klaar was, wilde hij graag komen kijken dus hebben wij hem en de anderen op een zaterdag avond uitgenodigd om te komen. Mochten blijven slapen ook, doen ze hier toch vaak op de grond. Was echt feest mensen, 16 van die jonge gasten bij elkaar, want groep 3 woont inmiddels in het Fosdis huis.

Die zondagmorgen kwam Asep onstuimig op me af en vroeg, met zijn pootje op de grond stampend, waarom het niet zo mooi was toen hij er nog woonde. Toen gebeurde het, zijn kaki buatan, kunstpootje brak. De anderen lagen dubbel van het lachen, Asep ook. Ik lachte ook wel, maar dan als de bekende Hollandse boer met kiespijn, ik kende de consequenties maar al te goed. De "kwalitas" is wel hier een beetje heel anders dan bij jullie in Nederland. Kost de arme ziel wel een heel maandsalaris van 520.000,00 rupiah (± € 45,00) om het te laten repareren en ze moeten er hier minimaal zestig (60) uur per week voor werken. Wordt tussendoor wel ge-istirahat, geslapen, hoor, kunnen ze hier op commando.

Heb die zondag met de jongelui meegekookt en de sayur, de groenten klaargemaakt. Oseng-oseng ketimoen, gebakken komkommer, enak sekali! Het recept en de anderen uit mijn columns kunnen jullie op onze vernieuwde website vinden, www.fosdis.com
Daar kunnen jullie ook wat foto's van het Fosdishuis zien, voor en na de renovatie en een fotocollage van "onze kinderen".

Groetjes mensen en ik hou jullie op de hoogte.
Ton van der Weij
Jogjakarta
Indonesie.