Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Kippenvel

KippenvelHet gaat goed met groep 3 in het Fosdishuis, valt nog niet zo veel te zeggen dus ga ik jullie iets uit mijn dagelijks leven hier vertellen.
Werd me gevraagd of ik wilde koken voor een groep onderwijzers hier. Ja mensen, ik netwerk me helemaal suf. Heb o.a. ayam rica rica gemaakt, lekker pittig, het recept kunnen jullie vinden op www.fosdis.com . Moest fillet ayam kopen op de pasar sore maar dan krijg je er ook alles bij, vel, pezen en botjes.Wetende dat je bijna niets mag weggooien hier, heb ik het vel zorgvuldig verwijderd en in de koelkast gedeponeerd. Mijn pembantu Wati heeft alles voor me gesneden zoals ik het wilde hebben. Wat een luxe lieve mensen, jullie mogen het allemaal zelf doen. Ik ben s'morgens om 5 uur heerlijk op mijn blote kaki's en in mijn sarong gaan koken, dan is de temperatuur nog dragelijk, zo'n 26 graden, en het resultaat is uitstekend ontvangen.De volgende middag kreeg ik een bordje met een soort pittige chips, echt heerlijk en toen ik vroeg "apa ini", wat is dit, bleek het gefrituurd kippenvel te zijn, kulit ayam goreng.
Beetje zout en peper over het vel en dan lekker krokant bakken. Ik eet hier echt de gekste dingen en het smaakt prima.

Even terugkomend op de kippen, het transport van de beestjes gaat hier gewoon met de motor of de becak. Zag een becak met wel 100 kippen die erop, erin en eraan hingen maar had toen natuurlijk geen camera bij me.
De kippen kijken vrolijk in het rond, alsof ze een dagje uit gaan. Weten zij veel. Maaf (=sorry) lieve mevrouw van de PvdD, de mensen hier hebben geen tijd, geen geld en zeker niet de luxe om hier zich hier erg druk over te maken. Hebben jullie er kippenvel van nu, is echt lekker hoor.

Groetjes en ik hou jullie op de hoogte.