Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Woerdenaren bezoeken Fosdishuis

Bezoek uit Woerden 1Om kwart over zeven s'morgens kwamen ze aan in Jogjakarta, twee bevriende echtparen uit Woerden, de families van der Vlist en de Bruijn.
Ze hadden me een e-mail gestuurd dat ze graag een poosje in Jogja wilde blijven die dag en ook het Fosdishuis bezoeken. Heb ik hen uitgenodigd om bij mij thuis te komen ontbijten, nasi en tempeh goreng.
Mijn hulp Wati was helemaal zenuwachtig en kwam anderhalf uur eerder, anders was het niet schoon. Stond om 6 uur kip, paddestoelen en groente te snijden om mijn gasten straks een lekker traditioneel ontbijt voor te kunnen zetten.
Het recept voor een lekkere nasi goreng vinden jullie op de website www.fosdis.com

Was een heel bijzondere en leuke ontmoeting, zo'n 11000 km verderop, iedereen heeft er intens van genoten. Ook van de nasi goreng s'morgens vroeg. We zijn met z'n allen naar het Fosdishuis gegaan en daar was het voor mijn gasten echt een openbaring. Ik kon aan hun reakties merken hoe ontroerd zij waren toen ze de jongens en meisjes daar ontmoetten. Het is in het echt zo geheel anders dan als je er alleen in de krant over leest. De kinderen waren ook zo gelukkig met alle aandacht die ze kregen van die bleekneuzen en lieten dat ook duidelijk merken. Hebben ze ook hard nodig.

Bezoek uit Woerden 2Vriend Ton ging gelijk zelfgemaakte batikhemden passen maar helaas bleken ze allemaal te klein, of hij te groot, ben ik even kwijt. Maar het was gieren van het lachen voor de meiden. Toen maar een gitaar gepakt, gemaakt door de boys uit de vorige groep. Erop spelen kon hij niet, maar dat was ook niet belangrijk. De liedjes die er werden gezongen waren voor die kinderen ook volstrekt onbegrijpelijk maar de sfeer werd steeds vrolijker en uitbundiger. De kinderen genoten intens en hebben het er steeds over als ik er ben. Kreeg ook nog een mooie donatie, dank lieve mensen. Groetjes en ik houd jullie op de hoogte.

Ton van der Weij, Jogjakarta, Indonesie.