Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Schenk Fosdis 1 euro: Fosdis gaat verhuizen

Yayah met afficheEerst wil ik alle lieve mensen bedanken die die euro hebben overmaakt. De stand is momenteel 5.604 euro. De kogel is door de moskee, we gaan naar Bantul, een dorpje ten zuiden van Jogjakarta.

We krijgen daar de beschikking over een zestal grote schoollokalen, vijf bij twaalf meter, en twee kleinere, geschikt als kantoor en ontvangstruimte.
Ook kunnen we de schoolwinkel gebruiken die momenteel leeg staat. Het komplex ligt aan een drukke weg en ieder half uur gaat er een bus naar Jogja, vice versa. Fosdis kan hier alles veel professioneler, duurzamer en zakelijker opzetten, zodat we binnen niet al te lange tijd onafhankelijk zijn van buitenlandse donoren.
We kunnen hier zestien jongeren per training helpen, het dubbele aantal. De school en Fosdis gaan waar mogelijk ook samenwerken. "Onze" Muclis, een van de vogelkooiboys uit groep vier, wil graag bij het nieuwe project betrokken blijven, we noemen het hier "Proyek Dua", project twee. Hij wordt opgeleid als assistent-trainer en "manajer bisnis", zakelijke manager.
Ook Yayah (foto), een uiterst kunstzinnige en kreatieve knul uit dezelfde groep, blijft betrokken bij het projekt.

Weer even terug naar de "vergetentestorten" euro. De huur van het komplex is laag maar de renovatie gaat wel het een en ander kosten. Dat is ook de reden dat ik jullie vroeg allemaal een euro te storten voor dit mooie doel. Ik heb jullie ook beloofd daarna nooit meer te schooien, maar een heleboel mensen hebben het toch vergeten. Ze zijn nog lang niet gek bij die bank mensen. Het rekening nummer kwijt? ING. 4 83 73 93 ten name van stichting Fosdis, Woerden.

Als jullie het gek vinden om een euro over te maken mogen het er ook vijf of tien zijn hoor. We gaan jullie het nog veel makkelijker maken, vanaf 21 oktober staan er een aantal collecte-bussen, met het Fosdis-logo, op de hierbij vermeldde plaatsen in Woerden. Vergeet deze keer nu niet die euro er in te doen, lieve mensen, ik word dat geschooi ook zat.

Groetjes,
Ton van der Weij,
Jogjakarta.

Waar staat de collectebus?

De Truffel, Foto Veerman, Expert, Pim Kaas & Olijven, De Barbier, Sigarenmazijn Van Vliet, Futureshop, De Maretak, Discus Dierenwinkel Verweij, Suncare, Bakkerij Versluis, Tweewielercentrum Hans Voorn, Digoprint, Falcon Fashion, Vakdrogist Stouthart, Goedhart Bruna, Van Bemmel Kaas & Kip, Telkamp Modeschoenen, Parti, Gerits Herenmode, Verboon oogadviseur, Schocon Mode, Mode Joviëlle, VAN DEN BOSCH Jewels & Design, Toko Hijau, De Santekraam, De Reehorst, Roses & Teacups, Trend Lord, Bloemrijke Verleiding, Boutique Crochet, a Deux Mode, Broodje Midas, AV Flouwers, GO SPORT, Wijnhandel Het Hoffje, ModEs Mode, De Vischbrug, Mariëlle Hairstyling, OOK, Bakker Brokking, Snel Schoenservice, Van alles in huis, Pearle Opticien, Woerdense IJzerhandel, Keurslagerij Van Kesteren, Livera, Benschop-Vivante, Eyewish Groeneveld, SMAAK kofffie thee, delicatessen, Shine Fashion, Carpe Diem Kapsalon, Verkuilen Schoenen, Bakkerij Van Leeuwen, De Dukdalf, El Rey, Elpitha, De Middelandse Zee, Istra Anders, Concordia, Duvolee Juweliers, Koetsier Schoenen, Panino Italiaanse bollen, Cenza, Reisbureau Holland International Woerden, Your Sport Corner, Lady Ann, Raaphorst noten, De Goudreinet Woerden, Karssen Boek en Kantoor, Verweij Computers, Breuren Etenen Drinken, Lucardi, Café Restaurant XO, De Korte Babyzaak, Drinkerij 't Bierhuys, Café Walzicht, Café Victoria, Restaurant Roma en Woerdense Courant/Woerdens Nieuwsblad (kantoor Spoorlaan 17).

Een euro in die bus, voor Fosdis dus!

Fosdis en de fiscus

De stichting Fosdis Nederland is officieel door de Nederlandse belastingdienst aangemerkt als ANBI, dat wil zeggen “goed doel”. Het houdt in dat schenkingen of giften aan de stichting aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting.

Na ontvangst van uw bijdrage ontvangt u, op aanvraag, een bevestiging, die u bij uw aangifte kunt voegen. Structurele schenkingen via notariële akte zijn zelfs voor 100% aftrekbaar.