Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Een kijkje in de keuken

kookplaatsBen samen met onze trainer Muji op bezoek geweest bij een van de meisjes uit groep twee, Ria, een meisje met één been. Ze woont een paar uurtjes rijden van Jogja en had ons uitgenodigd om te komen eten. Had iets heel belangrijks te vertellen en nieuwsgierig als ik ben, heb ik natuurlijk meteen de udangan, uitnodiging aangenomen.
Onderweg hebben Muji en ik nog eens uitgebreid over de verhuizing gesproken, wat er allemaal voor komt kijken en hoeveel uang, geld er nodig is.
Wil alle lieve mensen in Woerden, die aan mijn oproep gehoor hebben gegeven, bedanken voor hun bijdragen, vaak met hartverwarmende opmerkingen erbij. De opbrengst van de euro-aktie is gekomen op een kleine 7.000 euro waar we ontzettend blij mee zijn.

Ondertussen zijn we bij het huisje van Ria aangekomen, een eenvoudig uit bamboo opgetrokken stulpje met een golfplaten dak. De voordeur was de enige deur in het huisje, die s'avonds wordt gesloten met een balk. De slaapkamer wordt afgesloten met een gordijn, zoals dat in vele huisjes hier gebruikelijk is. Ria kwam met uitgestrekte armen op me af en binnen twee tellen had ze me het goede nieuws al verteld, ik ben getrouwd. Ze had geen uitnodiging gestuurd omdat ze op Kalimantan is getrouwd, waar haar familie woont, en omdat ik nog steeds problemen met mijn enkel heb. Maar ze wilde het me wel zelf vertellen.
Zittend aan de eenvoudige tafel vertelde ze dat ze een erg leuke baan heeft als modiste. Toen kwam het eten op tafel, er moet natuurlijk wel gegeten worden. Ze had een van mijn favorieten gemaakt, rendang sapi, werkelijk ontzettend lekker. Het recept staat op de website www.fosdis.com

Na het eten ben ik even naar toilet gegaan en kwam langs het keukentje waar Ria al dat heerlijks had klaargemaakt. Ik kon het niet laten om er een foto van te maken en die met jullie te delen.
Ria straalde van geluk toen we afscheid namen, ontroerend. Het is geweldig om de mooie resultaten te zien van ons concept.
We komen nog wel iets tekort om het projekt duurzaam te maken. Geef toch nog maar even het banknummer: ING 4 83 73 93 t.n.v. Fosdis te Woerden.

Groetjes,
Ton van der Weij
Jogjakarta.