Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Een mogelijk nieuw onderkomen voor onze Fosdisjongeren

Een mogelijk nieuw onderkomen voor Fosdis 1Heb jullie verteld over de paniek en angst van onze jongeren in het Fosdishuis tijdens de erupties van de vulkaan Merapi en de daaropvolgende evacuatie. Begrijp dat vanuit mijn rolstoel nu beter dan ooit.
De Merapi, de meest aktieve vulkaan ter wereld, is nu dan wel rustig, hij rommelt echter nog steeds. We hebben een beetje rondgetaxied en gemoterd of we misschien een ander, veiliger onderkomen kunnen vinden, dat geschikt is voor het Fosdisproject.

Hadden wel eens gehoord dat er een school half leeg staat in Bantul, zo'n 80 km. ten zuiden van de Merapi. De eerste school voor tourisme in Jogjakarta, zeven kilometer van het strand van Parangtritis, leuke bijkomstigheid.
Lijkt ons een heel geschikte lokatie en we hebben de kepala skola, het schoolhoofd gevraagd om even rond te mogen kijken. Hij vertelde dat er momenteel meerdere opleidingen zijn voor toerisme, dichter bij de kota, de stad en er nu een kleiner aanbod van studenten is. Daarom zijn er na de aardbeving van 2006 alleen de noodzakelijke leslokalen gerenoveerd. De stichting die de school runt, had er ook het geld niet voor.
Een mogelijk nieuw onderkomen voor Fosdis 2Mensen wat een bobrok dan jelek, puinhoop is het (nog). Ik heb er echter doorheen gekeken en zie fantastische mogelijkheden. Op 1 enkele deur na, is al het houtwerk, het duurste hier, nog geheel in tact. De gebouwen bestaan uit zes lokalen van 6 bij 10 meter, twee kantoortjes, een toiletgebouw en een open ruimte buiten. Een geweldige kans voor Fosdis, ook om er nieuwe ideeën te ontwikkelen, mogelijkheden om inkomsten te genereren en minder afhankelijk te worden van sponsors. We kunnen het geheel 15 jaar huren, met de restrictie dat wij de renovatie op ons nemen, voor 3 miljoen rupiah per jaar, dat is ± € 275,00. De renovatie wordt geschat op een kleine € 10.000,00, wat dus neerkomt op zo'n € 685,00 per jaar. Meer hierover vinden jullie op onze website: www.fosdis.com
Het zou geweldig zijn als we dit voor elkaar kunnen krijgen. Alles hangt natuurlijk af van het feit of we hiervoor sponsors kunnen vinden, niet makkelijk nu, maar we doen allemaal ons uiterste best.

Groetjes en ik houd jullie op de hoogte.
Ton van der Weij, Jogjakarta.