Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Een stap te ver!

Een stap te verIk moet jullie eerlijk bekennen, ik ben een week voor kerstmis een stap te ver gegaan. Een gat in het trottoir en ik moest daar zonodig instappen. Mijn voet stond ineens een heel andere kant op. Sakit sekali, veel pijn.
Het eerste de beste voertuig werd aangehouden, een open laadbak, werd er in gedeponeerd en in allerijl naar het ziekenhuis gebracht. Voelde iedere hobbel, maar op dat moment wilde ik alleen maar naar het ziekenhuis. Een mannetje hield mijn been omhoog. Een onzettend stom gezicht als je je voet niet meer ziet. In het ziekenhuis werd de voet schoon gemaakt en, goed dat ik het niet van te voren wist, met een ruk weer in positie gebracht. Volgens mij hebben ze op 1 km. afstand mijn zoetgevooisde stemgeluid kunnen horen. Er stonden ineens tig mensen met hun hoofd om het gordijn te gluren. Privacy kennen ze hier niet echt.
Een paar uur later werd ik geopereerd en is er een staalkonstruktie in die voet geplaatst. Hoop wel roestvrij met de vochtigheid hier. Heb vier dagen in het ziekenhuis vertoefd en toen naar huis.

Met een rolstoel en krukken. Het is heel vervelend maar heeft ook zijn goede kanten. Ik heb een redelijk goed inlevingsvermogen, maar als je "een van hen" bent, maak je pas echt mee hoe het is om gehandicapt te zijn hier. Echt, werkelijk niets is hier ingesteld op mensen met een handicap. De stoepen, als die er al zijn, zijn onbegaanbaar voor rolstoelen, de winkelcentra hebben alleen hoge trappen, kom je dus ook niet in. Huizen hebben allerlei op- en afstapjes, je wordt er gestoord van.

Met kerstmis, een week na mijn misstap, ben ik toch met de taxi naar het Fosdishuis gegaan om de jongeren oleh-oleh Natal, kerstkado'tjes te brengen, die ik gelukkig al had gekocht. Ze waren zo blij dat ze pak Ton weer zagen en natuurlijk ook omdat ze een kado'tje kregen. De foto is met kerstmis gemaakt en wij wensen jullie allemaal een gezond en gelukkig 2011.

Lieve mensen, bedankt ook voor alle steun die wij het afgelopen jaar weer van jullie hebben gekregen.
Groetjes en ik houd jullie op de hoogte.

Ton van der Weij
Jogjakarta
Indonesiё.