Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Losgeschroefd!

losgeschroefd 1Ik heb momenteel weinig méér te doen dan me aktief stierlijk vervelen, dus doe ik het jullie ook nog maar een keer.
Word aan alle kanten in de watten gelegd als een oude koloniaal, maar toch. Mijn pembantu Wati doet haar uiterste best om Pak Ton te verwennen. Met pisang goreng, tempé goreng en deze week kreeg ik bakwan als sarapan, ontbijt. Soort vegetarische groentenschijf. Enak sekali, moeten jullie ook eens maken. Het recept staat op www.fosdis.com

Heb een opritje in mijn huis laten maken, kan ik tenminste naar toilet zonder hulp te vragen. Willen altijd weten waarom je naar binnen wil, een heel irritante bezorgdheid. Privacy nul hier.
Tijdens mijn wekelijkse uitje naar het rumah sakit, ziekenhuis, waar ik Bapak Anthonioes Maria heet, kreeg ik bijna een bamiflauwte. Ging plat op mijn innemende aangelaat. Wilde zonodig eens op krukken, eigenwijs als ik ben.Tig mensen schoten op me af onder het slaken van allerlei Javaanse kreten waar ik geen bola van snapte. Was het gesprek van de dag, een bulé die op zijn snoetsi ging. Heb altijd al aandacht willen hebben.
Die orang gila in het ziekenhuis lopen ook de hele dag te dweilen. Hebben ze niks anders te doen dan het mij moeilijk maken?losgeschroefd 2

Kwam bij de chirurg en zag aan zijn met moeite in de plooi gehouden gezicht, dat mijn uitglijder al als een burung cepat was rondgegaan en ge-smst. Het kan jullie misschien geen moer schelen maar de bouten zijn uit mijn kaki. Het plaatje aan de rechterkant blijft zitten, leuk voor bij de douane.

Ben nog even bij de vogelkooiboys in het Fosdishuis gaan kijken. Ze doen het erg goed, hebben al twaalf kooien verkocht en een order voor vijftig stuks binnengehaald. Ik ben ongelooflijk trots op hen, het Fosdis-concept werpt zijn vruchten af, geweldig. Vroeg aan de sopir taksi, taxichauffeur, even te wachten. Wilde hij wel, als ik 100.000 rupiah betaalde, zonder meter. Heb ik toch maar gedaan, scheelde mij ook een hoop uang, geld. Korrupsie? Ach, je moet wel hier.

Het jaarverslag 2010 staat op de website, als jullie toch dat recept gaan bekijken.

Groetjes en ik houd jullie op de hoogte.
Ton van der Weij,
Jogjakarta.