Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Modinettes op aanvraag

Modinettes op aanvraagDe vierde groep is nauwelijks in het Fosdishuis genesteld, 6 meisjes deze keer, of aanvragen voor modinettes komen al binnen. Bedrijven, die zitten te springen om goed opgeleide jonge mensen.
Fosdis begint ook al bekend te raken om haar goede opleidingen. Assertieve, zelfbewuste jongeren die weten wat ze kunnen en willen.
Moest wel weer even slikken toen ik met de nieuwe ploeg kennis maakte. Hoe krijgen we deze jonge mensen weer zover? Schuw, bang, onzeker en ontdaan van ieder zelfrespect. Twee van hen hadden nog nooit een orang putih, een blanke, gezien, laat staan aangeraakt.
Maar we hebben in de twee jaar dat we nu bezig zijn al meer dan twintig jongeren een goede kans kunnen geven, het zal nu ook wel weer lukken.

Er ligt ook een aanvraag voor goed administratief personeel, maar daar hebben we momenteel het budget en de mogelijkheden (nog) niet voor.
Een nieuwe uitdaging voor Fosdis. Ik wil ook zakelijk blijven denken en heb aan een van de bedrijven gevraagd of zij ook goederen bij ons willen laten maken. Het antwoord was erg positief, als we de gelegenheid hebben, kunnen we een deel van de produktie doen. Nog een uitdaging om Fosdis binnen een afzienbare tijd minder afhankelijk van sponsors te laten worden.

Het eventuele nieuwe onderkomen, waar ik het al eens met jullie over heb gehad, zou geweldige mogelijkheden hiervoor bieden. Op de geheel vernieuwde website, www.fosdis.com vinden jullie bijzonderheden hierover.

Zoeken naar een of meerdere sponsors hiervoor zal het moeilijkste zijn, maar ik blijf een optimist.
Overigens maken we met de bedrijven hele goede afspraken voor onze jongeren, betreffende onderkomen en salaris.
Het mag niet zo zijn dat zij op enige manier worden uitgebuit. Daarom doe ik zelf de monitoring van onze pupillen.

Op de foto zien jullie vier van de meisjes, twee durfden absoluut niet op de foto, maar dat komt nog wel als ze iets langer in het Fosdishuis verblijven. Wat jullie ook kunnen zien is dat mijn krukken en ik vrede hebben gesloten. Zij doen nu braaf wat ik van hen verlang en ik heb mijn rolstoel aan de palmen kunnen hangen.

Groetjes en ik houd jullie op de hoogte.

Ton van der Weij,
Jogjakarta,
Indonesië.