Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Verhuizen doe je zo

Verhuizen doe je zoNa de uitbarsting van de vulkaan de Merapi en alle schoonmaakperikelen, zijn we weer verder gegaan met het programma.
Na zeer emotionele gesprekken met de jongeren die de erupsies hebben meegemaakt in het Fosdishuis, hebben we besloten om een andere, veiliger lokatie te zoeken.
Min of meer opnieuw beginnen dus. Groep vier hebben we nog wel op de oude lokatie klaargestoomd om zelfbewust en zelfstandig de Indonesische maatschappij in te kunnen. Toen werd het zoeken en rekenen en nog eens rekenen. We hebben een nieuwe lokatie, een leegstaande school en de renovatie ervan loopt goed.
Groep vijf kan bijna binnenkomen. Ik wil jullie graag, mede namens de gehandicapte jongeren en het bestuur van Fosdis Nederland, van harte bedanken voor jullie financiële steun, het vertrouwen dat jullie in ons stellen en een speciaal bedankje voor onze strukturele donoren. Zonder jullie geweldige support kunnen we dit mooie werk niet doen.

Nu even over verhuizen, jullie hebben vast allemaal wel eens een verhuizing meegemaakt. Een vervelende klus, maar je kunt wel eens een keertje lekker opruimen. Gelukkig hebben wij een aantal auto's op kunnen gamalannen maar de mensen met weinig geld en bezittingen, moeten het op een andere manier doen. Heb jullie al eens verteld dat hier echt van alles op motoren wordt vervoerd. Kippen, eenden, hele banken, overdwars, zou in Nederland absoluut ondenkbaar zijn. Heb ze zelfs met geiten gezien die, half opgevouwen in een zijtas, per motor worden vervoerd. Met verhuizen gaat dat ook zo. Alles op de motor. Tafels, stoelen, kasten, alles met de motor. Is hier allemaal heel gewoon en geen orang kijkt er van op, behalve wij bulé's, buitenlanders.
Ben toch wel blij dat wij het anders kunnen doen.  De foto hierbij geeft een aardig beeld hoe er hier wordt verhuisd.

Een nieuw jaar staat voor de deur en ik wens jullie heel veel geluk en sukses toe maar vooral een zeer goede gezondheid.
Hoop van harte dat de gehandicapte jongeren ook komend jaar weer op jullie steun mogen rekenen. Nogmaals, heel, heel erg hartelijk bedankt lieve mensen.

Groetjes,
Ton van der Weij
Jogjakarta.