Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Mobiel atelier

Mobiel atelierDrie maal per week bezoek ik de yayasan, stichting, vers fruit brengen, motiveren en controleren, altijd noodzakelijk hier.
Er wonen momenteel elf personen, kan nu even geen jongeren zeggen want er zijn twee ouderen bij. Is op dringend verzoek van de Pak Lura, het kamponghoofd.
Slachtoffers van de aardbeving van tweeduizendzes, die nog steeds een fiks trauma hebben. Natuurlijk helpen we hen ook, we zijn een flexibele organisatie.

Zoals al geschreven, Muklis is weg en een jongen uit de eerste groep wilde graag bij ons blijven.
Een jonge, zeer betrokken en sociale knul, Agung, die door een motorongeluk gehandicapt is. Hij wil, zonder betaling, alleen voor eten, drinken en onderdak, de assistent van Muji, onze trainer, worden. Kan erg goed met de computer overweg, een nieuwe richting die we graag op willen. Hij blijft dus.

We hebben nu slechts één computer waar elf mensen mee moeten werken, een soort file-rijden achter een buro. Te langzaam en je schiet niet echt op. zouden er graag een paar bij willen hebben. We hebben er echter nu geen budget voor want we moesten al een nieuwe, professionele naaimachine kopen.
De meisjes die we hebben opgeleid tot modiste kregen de schrik van hun leven toen ze de onbekende machines zagen waar ze mee moesten gaan werken. De aansluiting yayasan en bedrijfsleven was niet optimaal. Met de nieuwe machine krijgen ze een voor een de kans om er aan te wennen en mee om te gaan.

Nu ik het toch over naaimachines heb, ze fietsen hier gewoon in het wild rond. Regelmatig fietst er wel een machine door mijn straat. Als er iets aan je kleding moet worden veranderd, gebeurt het gewoon voor de deur of ergens buiten onder een boom. Hup, broek uit, zit toch meestal een korte onder, vermaken en na een korte tijd weer aan.

Terugkomend op de computers, kijk eens naar ons bescheiden wensenlijstje op de website.

Groetjes,
Ton van der Weij,
Jogjakarta.