Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Fijn dat ik dit kan doen

Fijn dat ik dit kan doenAllereerst wil ik iedereen bedanken, die naar aanleiding van mijn column over Yanti hun steun hebben gegeven, financieel en moreel. Dank jullie wel, lieve mensen. Ik ga ook zeker door met dit fijne werk. Ga jullie op de hoogte houden van de vorderingen van Yanti.
Ze is nu zo'n drie maanden bij ons en sociaal gezien is ze een gigantische stap vooruit gegaan. Letterlijk en figuurlijk. Ze loopt, of beter gezegd, strompelt nu elke morgen met het looprek van de slaapzaal naar de keuken en terug. Dat is toch zo'n tweehonderd meter, helemaal geweldig. Loopt te zingen en vraagt niet meer of ze naar huis mag. Alleen met Lebaran, het einde van de Ramadan, wil ze graag even terug naar haar kampong. Dat mag natuurlijk, dat is hier een heel groot familiefeest.

Ze krijgt persoonlijke begeleiding van onze secretaresse. Leert nu lezen, schrijven en het herkennen van kleuren. We hebben van bamboe een loopbrug gebouwd waar ze elke dag zelfstandig op oefent. Yanti is nu vrolijk en opgewekt, een genot om te zien.
Ook lichamelijk gaat ze sterk vooruit. Door het altijd maar zitten, waren haar beenspieren ernstig verslapt en had ze in het begin dagelijks spierpijn. Dat is nu gelukkig heel anders, ze krijgt behoorlijk kracht in haar

benen. Ze loopt op de buitenkant van haar voetjes, die kunnen operatief worden rechtgezet. We zijn met zijn allen driftig op zoek naar een sponsor of charitatieve organisatie die de kosten van de operatie en revalidatie op zich wil nemen. Yanti verdient die kans.

Denk niet dat we de andere jongeren vergeten, absoluut niet. Zij zijn net zo belangrijk maar hebben gelukkig een iets betere achtergrond. Ga jullie een geheimpje verklappen, Yanti is verliefd op de voorzitter van de stichting hier. Ik heb haar stieken een foto'tje van hem gegeven en het is aandoenlijk zoals ze daar mee omgaat. Heeft het portretje altijd bij haar en geeft het regelmatig kusjes. Zo vertederend.

We hebben veel foto's gemaakt en deze in een album op de website www.fosdis.com geplaatst. Kijk in het album Fofindis, kunnen jullie ook Yanti op de loopbrug zien.

mujis dochter 2Een nieuwtje, onze trainer Muji en zijn vrouw hebben onlangs, na twee zonen, een dochter gekregen. Zo trots als een aap met zeven staarten natuurlijk.

Lieve mensen, fijn dat ik dit kan doen, fijn dat jullie dit mogelijk maken.

Groetjes,
Ton van der Weij,
Jogjakarta.