Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

De openbaarheid in

De openbaarheid inDrie december, Wereld Gehandicapten Dag en we gaan met enkele van onze jongeren de straat op om het gehandicapt zijn, in welke vorm dan ook, hier meer bespreekbaar te maken. Er wordt hier nog veel te veel gedacht dat iemand met een kunstpootje ook iets aan de handen of hersens mankeert.
Ze durven nog niet allemaal, heel begrijpelijk, een aantal van hen zitten nog in de beginfase van zelfacceptatie en zelfbewustzijn.

Er is in de kampong een openbaar evenement voor gehandicapten, georganiseerd door de Pak Lura, het hoofd van het dorp en daar gaan we aan deelnemen. Om te laten zien dat gehandicapte mensen heel wat in hun mars hebben en uitstekende en volwaardige leden van de Indonesische maatschappij zijn.
Ze hebben daar tevens de gelegenheid om te laten zien wat voor produkten er zoal in het Fosdis/Fofindis project worden gemaakt en hopelijk ook worden verkocht. We moeten hier ook inkomsten proberen te genereren om ons werk te kunnen blijven voortzetten.

Door allerlei negatieve berichten over de grote charitatieve instellingen, is het voor de kleinere projecten zoals het onze, wel moeilijker geworden. Een enkele keer word ik aangevallen over het feit dat ik het over gehandicapte jongeren heb. Volgens de betweters moet het zijn "mensen met een beperking". Dit soort belachelijke Zwarte Piet discussies doe ik niet aan mee en zijn volkomen zinloos. Een lege portemonee is ook een beperking en kan ook een handicap zijn.

Als er gesproken wordt over gehandicapte jongeren, weet ieder weldenkend mens precies wat er bedoeld wordt. Sorry, lieve mensen, het moest er even uit, ik ben ook maar een simpele ziel met gevoel.
Sta volkomen open voor gegronde en gezonde kritiek, geef daarom hier hieronder mijn e-mail adres, hoeven jullie niet te zoeken op onze website www.fosdis.com

Nu iets heel leuks, stichting Fosdis Nederland gaat etentjes organiseren om meer voor onze gehandicapte jongeren hier in Indonesië te kunnen doen, onder de naam Fosdineren.
Een groots idee en als er mensen zijn die dit ook willen doen, heel graag. Ik heb gehoord dat de proefetentjes een groot succes waren.
Selamat makan, smakelijk eten, zou ik zeggen.

Nu als afsluiting deze keer mijn e-mailadres voor jullie gezouten, ongezouten, zoete, ongezoete maar liefst positieve commentaren zonder beperking: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Maak het niet al te bont, anders gaan jullie in de zak van zwarte, gele, blauwe, groene, purperen of pisangkleurige Piet mee naar Spanje.

 

Groetjes,
Ton van der Weij,
Yogyakarta.