Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Een goed vooruitzichtEen goed vooruitzicht

Het jaar is bijna voorbij. Vol schommelingen en ups en downs, maar ook een jaar van plannen maken.
Hoe gaan we verder met het helpen van onze gehandicapte jongeren. En juist die jongeren voor wie er moeilijk of geen baan is te vinden.
Had  voorzichtig geopperd om, naast de opvang en training, er tevens een sociale werkplaats van te maken.
Aanvankelijk werd er een beetje vreemd tegen aangekeken. Is hier dan ook een volkomen onbekend fenomeen.
Echter, na een aantal gesprekken met andere organisaties, begon het besef te groeien dat het toch wel een goed idee was.
Er was dan werk voor de jongeren en zij krijgen er voor betaald.
Gesprekken met mensen van stichtingen uit Nederland gaven de doorslag en mocht ik een bedrijfsplan opstellen.
Heb dat al verteld, maar bekijk het zelf eens op de website www.fosdis.com.

Onze jongeren waren razend enthousiast en begonnen direct met het fabrieken van allerlei artikelen die misschien verkocht zouden kunnen worden.
Laat ze maar even lekker gaan, het structureren komt wel als we de plannen definitief kunnen maken.

Door de geweldige inzet van Marlies en John van de stichting Pertolongan uit Rijswijk hebben we al een kwart van het benodigde kapitaal bij elkaar.

Een goed voorutzicht voor ons project. Een Indonesische stichting uit Solo, die ook zeer positief over de plannen denkt, heeft inmiddels een tweetal industriele naaimachines, twee ventilatoren, gordijnen voor het atelier, een waterdispenser en vele kilo’s stoffen en ander nuttig materiaal geschonken.
Totale waarde zo’n slordige vijftien miljoen rupiah, ruim duizend euro. Een enorm kapitaal hier. En er komt nog meer.

Ook sturen ze een lerares om wat meer structuur in het werk te brengen, en nemen de marketing hier in Indonesiё en de lokale verkoop voor hun rekening.
Allemaal onbetaald. Er zijn gelukkig nog veel mensen met een goed sociaal gevoel en een ruim en warm hart op deze wereld.
Ben nogal optimistisch en positief ingesteld en er van overtuigt dat het plan rond komt. Jullie kunnen daar mee helpen door wat geld te doneren.
Koop eens wat minder vuurwerk, daar blijft na een knal, toch niets meer over dan rommel en dit is een blijvend en sociaal project.
Natuurlijk houd ik jullie op de hoogte van het verloop.

Alle sponsors hartelijk bedankt en ik wens jullie allemaal uit de grond van mijn hart een fijne jaarwisseling en een goed, gelukkig en vooral gezond nieuw jaar.

Groetjes,
Ton van der Weij,