Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Terima kasih

Terima kasih

Allereerst wil ik alle lieve mensen bedanken die mijn project om gehandicapte mensen in Indonesië te helpen, het afgelopen jaar zo geweldig hebben gesteund. Het bestuur van Fosdis Nederland, de donateurs en de vrijwilligers. Dat is zeer motiverend om er mee door te gaan en dat doe ik dus ook.

Mijn plan om er een sociale werkplaats van te maken begint vorm te krijgen. Acht gehandicapten zijn al druk bezig met het produceren van allerlei goed verkoopbare artikelen. De marketing hier gaat via e-mail, en dat werkt tot nu toe prima. Er zijn al een aantal voorlpige bestellingen binnengekomen.

Honderd wc handoekjes van een hotel, duizend batik tasjes van een winkel uit Surabaya en een optie op een honderdtal stoffen broches uit Australië. Over een paar weken komen de mensen alles bekijken en afdingen natuurlijk, zo gaat dat hier nu eenmaal.

Ook dat sterkt me om die sociale werkplaats hier van de grond te krijgen. Er is nog een klein tekort aan financiele middelen, iets meer dan duizend euro, maar we gaan toch vast van start.

Volgende maand komen er nog twee jongens en een meisje bij, zodat de bestelde artikelen op tijd klaar kunnen zijn.
We hebben ook een aantal vrijwilligers bereid gevonden om het een en ander te begeleiden. Een naailerares, een psycholoog, een student management en marketing een computerleraar.
Je ziet onze meisjes en jongens groeien, in alle opzichten. Gaan nu op zoek naar een geschikte lokatie om een soort souvenier winkeltje te kunnen openen. In een van de toeristrijke gebieden van Jogjakarta natuurlijk. Later wordt het dan nog aangevuld met een Dutch snackbar maar dan moet mijn pootje eerst genezen zijn en dat zal nog wel een aantal maanden duren, ben ik bang.

Ga wel, zo goed en zo kwaad het lukt, een aantal keren per week naar de stichting. Heb gemerkt dat dat erg goed is voor hun zelfvertrouwen en motivatie.
Ze stralen iedere keer als ik kom en hen een hand geef. Doe het graag en met liefde.

Nogmaals terima kasih, bedankt voor jullie steun en wens jullie een goed maar vooral gezond nieuw jaar.

Ton van der Weij
Jogjakarta.