Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

We zijn er bijna

Als alles gaat zoals we hopen, gaan we begin januari volgend jaar van start met de sociale werkplaats voor lichamelijk gehandicapte jongeren.
We zijn al druk bezig met de voorbereidingen. Het opknappen van onze huisvesting en geschikt maken voor produktie van allerlei goed verkoopbare artikelen.

Onze trainer is samen met het bestuur het concept aan het aanpassen zodat het niet alleen een opleiding is, maar ook een blijvend en stabiel werkgelegenheidsprojekt voor onze gasten.
Ze krijgen dan niet alleen trainingen maar ook de zekerheid dat zij, als we geen baan voor hen kunnen vinden, bij ons kunnen werken.
We hebben dan plaats voor vijftien interne en tien externe gasten.

We zijn op zoek naar een geschikte ruko, winkeltje, in een toeristisch gebied voor de verkoop van makkelijk mee te nemen spulletjes zoals onder andere batik tassen, broches, kleedjes, pannenlappen, koel- en tissuehouders en nog veel meer.
Onze gasten gaan op stukloon werken. We zullen voor ieder artikel een passende vergoeding betalen.
Heb wel geleerd dat dit de beste manier is om onze gasten goed te motiveren.

Als we goed op dreef zijn willen we ook het Fair Trade Certifikaat aanvragen. Dan hebben we meer mogelijkheden, ook om te exporteren. Maar eerst de lokale en toeristen markt hier, later zien we wel verder.

Het is de bedoeling er ook een Dutch snackbar aan te koppelen, maar die moet ik zelf opzetten. Door problemen met mijn voet, beweeg me voort in een rolstoel en op krukken, zullen we dat op een later tijdstip gaan realiseren.

Zit hier vanuit mijn stoel veel te regelen maar een aantal zaken, zoals sponsors benaderen voor de apparatuur en les geven in bitterballen en kroketten fabrieken, gaat nog even niet lukken. Moet ik eerst weer met beide beentjes op de grond staan.

Moet eerst nog het ontbrekende bedrag bij elkaar zien te krijgen.
Willen jullie mij daar mee helpen?

Ik wil hier ook graag Marlies en John van de stichting Pertolongan uit Voorschoten bedanken voor hun geweldige inzet en sponsoring voor dit nieuwe projekt.
Nu zijn jullie aan de beurt.

Vast heel, heel erg bedankt.
Ton van der Weij,
Jogjakarta.