Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Weer heel thuisgekomen!

Weer heel thuis gekomen

Afgelopen maand was het meer Woerdenaar in Woerden dan in Azië. Hoewel het weer wel erg wisselvallig was heb ik het prima naar mijn zin gehad.
Het was ontzettend fijn mijn kinderen, kleindochters, Betsy, familie en vrienden, na twee jaar afwezigheid, weer te zien en te spreken.
Ook de vele complimentjes over mijn column in deze krant, deden mij erg goed. Mensen die ik nauwelijks ken, klampte mijn aan om te zeggen dat ik goed bezig ben. Hartverwarmend.
Geeft me weer meer kracht en motivatie om door te gaan.

De schoudertassen die door onze gehandicapte pupillen in mijn project waren gemaakt, bleken zeer in trek te zijn.
Ze waren binnen twee weken volledig uitverkocht.
Nog een stimulans om het starten van een sociale werkplaats door te zetten.
Moet nog zo’n kleine achtduizend euro bijeen zien te krijgen en dan kunnen we beginnen. Heb er erg veel zin in.

Fosdis Nederland heeft gevraagd of ik de mogelijkheid heb om een behoorlijke serie van die tassen naar Woerden te sturen.
Zij hebben al een drietal verkooppunten voor de tassen aangeboden gekregen, geweldig die medewerking, ben er heel blij mee.
Ga mijn uiterste best doen, of liever gezegd door onze gehandicapte bewoners laten doen, om in december een leuke collectie in Woerden te krijgen.
Er is al een bestelling binnen voor zo’n twintig tassen.
Zal jullie hierover in een latere column op de hoogte houden.

Ben nu een klein weekje terug in mijn kampong.
Moet voor de eerste keer een flinke jetlag verwerken maar dat gaat wel lukken. Is wel weer erg wennen aan de enorme verkeerschaos hier.
Bij jullie is het verkeer zo gediciplineerd, behalve in de Rijnstraat dan. Daar werd ik diverse malen bijna uit mijn slippers gereden.
Zag ik in Nederland een enkele motor, hier zie en hoor ik er honderden per dag. Maar het went allemaal snel hoor en ik voel me weer helemaal thuis.
Daar lag de krant The Jakarta Post open op tafel. Met een foto van onze ambassadeur Jiske Griffioen op de sportpagina. Geweldig.

Ga jullie later weer over mijn project vertellen.
Bedankt allemaal en groetjes.

Ton van der Weij,
Jogjakarta