Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Fosdis van start!

Fosdis van startNauwelijks een paar dagen in Indonesie, nog niet gewend aan de temperatuur, het is hier 30 graden en zeker ook nog niet aan mijn vrijheid na 42 jaar 'winkelen', of ik werd al gebeld voor een vergadering met het Indonesische bestuur van Fosdis. Er was vlak voor mijn vertrek een behoorlijk geldbedrag overgemaakt door Wilde Ganzen en Fosdis Nederland en daar moest natuurlijk over gepraat worden.
Hoewel ik mezelf beloofd had een aantal weken helemaal niets te doen, heb ik me toch weer laten overhalen en ben braaf gegaan.
Nu is de vergadercultuur hier wel even anders dan in Nederland. Het gaat hier altijd gepaard met veel en lekker eten en over het algemeen worden er ook directe resultaten geboekt. Kunnen ze in Woerden nog heel wat van leren. Wij hebben besloten dat het Fosdis project snel van start moet gaan, in een kleinere vorm weliswaar, maar wel met behoud van de mogelijkheid om het uit te bouwen, zoals het in het originele plan is gepresenteerd, besluit nummer 1.
Er wordt in eerste instantie een huis gehuurd en aangepast voor de opvang van 8 gehandicapte kinderen, 4 jongens en 4 meisjes. Dat was besluit nummer 2.
Vervolgens besloten we, onder het nuttigen van een heerlijke cap cay, dat de locatie voor 1 februari 2009 gevonden moet zijn, besluit nummer 3.
Terwijl ik nog aan mijn krokante kippenpootje, ayam bakar, zat te kluiven, werd besluit nummer 4 genomen, voor mij het belangrijkste: Het Fosdis project moet eind februari operationeel zijn!
Het bestuur hier is weer helemaal wakker en heeft mij beloofd voor het eind van dit jaar met een heldere begroting te komen.
Na mijn 3e stokje sate besloten we, besluit nummer 5 dus, dat er maximaal 2 mensen in vaste dienst worden genomen, een sociaal werker en iemand die de leiding van de huishouding op zich neemt. Terwijl er nog wat
heen en weer werd gepraat over de salarissen etcétera, waar ik me toch niet mee kan bemoeien, kwam het ijs op tafel.
Vergaderen kan eigenlijk best leuk zijn, zeker als er ook concrete besluiten kunnen worden genomen, en die zijn er zeker! Wij zijn ontzettend blij en trots dat we, na 3 jaar intens voorbereiden, nu van start kunnen gaan.
Wilt u meer weten over dit project, kijk dan ook eens op www.fosdis.com .
Oh ja, als er iemand nog een goed bruikbare laptop beschikbaar wil stellen, heel graag, geef het even door aan het bestuur in Woerden.
Dit was mijn eerste verslag vanuit mijn nieuwe woonplaats. Ik wens jullie hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2009. Ik hou jullie op de hoogte van de ontwikkelingen hier.

Groetjes,
Ton van der Weij, Yogyakarta,
Indonesie.