Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Jiske Griffioen

jiskeMijn naam is Jiske Griffioen. Ik ben geboren in Woerden, maar woon intussen al weer geruime tijd
in Amsterdam.

Ik ben geboren met de aangeboren afwijking Spina Bifida en ben in het dagelijks leven gebonden aan een rolstoel. En ik heb geluk gehad. Geluk? Ja, ik heb het geluk gehad dat ik
in Nederland ter wereld ben gekomen.
Hier krijg ik voldoende middelen tot mijn beschikking om mij zelfstandig voort te bewegen, zoals een rolstoel, handbike of een aanpassing aan de auto. Daarnaast kan een persoon met een handicap hier in Nederland een opleiding volgen, een baan zoeken en zo deel uit maken van de maatschappij.

Door mijn ontmoeting met Ton van der Weij, alweer jaren geleden, besefte ik mij pas dat dit voor veel gehandicapte jongeren in andere delen van de wereld geen vanzelfsprekendheid is.
Hij vertelde mij de verhalen over een aantal gehandicapte jongeren uit Indonesië. Hoe deze jongeren in Indonesië geen enkele kans krijgen om zich te ontwikkelen en dat hij een droom had om deze jongeren te helpen.
Ik was geraakt door zijn verhaal en zei dan ook gelijk JA toen hij mij vroeg om ambassadeur te worden.
Als ambassadeur ben ik heel blij dat de FOSDIS Foundation Nederland zich inzet om gehandicapte jongeren in Indonesië een kans te geven. Er zijn vele jaren verstreken sinds ik
ambassadeur ben geworden, maar er wordt nog steeds met even veel bevlogenheid en passie gewerkt om voor een aantal gehandicapte jongeren in Indonesië een verschil te maken.

Mocht u een goed doel willen steunen, dan wil ik u vragen om er eens over na te denken om dit unieke project te steunen!