Netherlands_flag  United_Kingdom_flag  indonesia

Het onderkomen van

Een leegstaande school in het dorp Bantul bij Jogjakarta is het onderkomen voor ons nieuwe projekt. Veel ruimte, heel veel mogelijkheden en op een veilige afstand van de vulkaan Merapi. Het plaatselijke bestuur is ook erg blij dat de school, die door gebrek aan leerlingen al enige tijd leeg staat, weer een sociale funktie krijgt binnen hun gemeenschap. Zij zullen alle medewerking verlenen om op korte termijn de nodige toestemmingen en vergunningen te krijgen.

Nieuw onderkomen-1

De school bestaat uit zes lokalen van 7x7 meter, twee lokalen van 5x5 meter en een los van de school stand gebouwtje met drie lokalen van 4x4 meter.
In twee grote lokalen worden aangepaste toiletten annex badkamers gemaakt en gaan dienen als slaapkamers voor maximaal zestien jongeren. Een lokaal wordt lesruimte annex huiskamer en een een professionele keuken waarin later ook de snacks voor de verkoop kunnen worden geproduceerd.
De overige twee grote lokalen worden werkplaats en showroom.
In een van de twee lokalen van 5x5 meter worden twee aparte slaapkamers voor Yayah en Muclis gemaakt, die bij het nieuwe projekt betrokken zullen blijven, het andere wordt kantoor-, vergader- en ontvangstruimte.

Nieuw onderkomen-2De lokalen bieden geweldige mogelijkheden voor de duurzaamheid van het projekt.
Het apart staande gebouwtje wordt omgebouwd tot woonhuis voor Muji, onze trainer, en zijn gezin, die altijd aanwezig moeten zijn op het terrein.
Achter de school is een flinke strook grond die onder andere gebruikt zal gaan worden als groententuin en voor het houden van kippen. Ook is er een toiletgroep met 6 toiletten, maar die verkeerd in een dermate vervallen staat, dat renovatie duurder is dan nieuwbouw. Hier zullen een drietal nieuwe, aangepaste toiletten worden gebouwd waarvan er een speciaal voor gasten.

Nieuw onderkomen-3De ingang van het Fofindis komlex.

 

Nieuw onderkomen-4De school ligt aan een verharde weg waar ook de bus langs komt.

Voor de school is een flink grasveld, waar vroeger door de schoolkinderen gevoetbald werd. Wat we hiermee gaan doen weten we momenteel nog niet.
Mogelijk wordt er een winkel aan de straatzijde gebouwd om de door onze jongeren vervaardigde artikelen te kunnen verkopen.

Nieuw onderkomen-5Het gebouwtje dat wordt omgetoverd tot woonhuis voor onze trainer en zijn gezin.


Op het terrein is ook een kleine moskee aanwezig die door de mensen uit het dorp wordt gebruikt. Dit is uitstekend voor de socialisatie van onze jongeren.
Voordat het projekt in januari 2012 van start kan gaan, zal er nog het nodige moeten gebeuren. Onder andere renoveren en aanpassen, een waterinstallatie aanbrengen, het komplex weer aansluiten op het elektriciteitsnet enzovoort.

Het is het allemaal waard en de gehandicapte jongeren verdienen het.

Nieuw onderkomen-6Het komplex met op de achtergrond de moskee.


Het bezoekadres van Fofindis:

Dusun Pinggir,
Kelurahan Sidomulyo,
Kecamatan Bambanglipuro,
Bantul,
Jogjakarta.